Olibanum oil french de boswellia Carteri.
Origenele wierook geur.
Sinds de oudheid gebruikt in India, China en in het westen door de Katholieke kerk. In het oude Egypte werd het gebruikt in verjongende gezichtsmaskers, cosmetica en parfums. Het is een lichtgele of groenachtige niet-viskeuze vloeistof met een frisse, terpeen-achtige boventoon en een warme, rijke, zoet-balsemieke ondertoon. Deze olie is goed te mengen met Den, Lavendel, Sinaasappel, Bergamot, Basilicum, Peper, Kaneel en andere specerijen. Het verzacht de zoetheid van citrus-melanges op een intrigerende manier. Wierook wordt veel gebruikt bij nervositeit. |