Klant worden?
Inloggen
Uw Account
Contact
 Desinfectie en hygiene 
 Bad Kruiden /olie 
 Bad Kruiden extra 
 Etherische olie 100% puur 
 Haar- en huidproducten 
 Hamam producten 
 Kruidenstempels 
 Massage Basisolie Plantaardig 
 Massage Olie/Milk/Massagekaars/C 
 Mentholkristallen 
 Opgietmiddelen 
 Pakkingen / Klei lichaam en gela 
    Bodycreme/pakking Neutraal
    Klei Gele
    Klei Ghassoul/Rhassoul
    Klei Groene
    Klei Rode
    Klei Witte
    Pakking / Massage Aloe Vera NIEU
    Pakking Cacao poeder
    Pakking Hawaiiaanse/cocos
    Pakking Honing / Opium
    Pakking Honing / White Tea
    Pakking Honing / Witte chocolade
    Pakking Honing/Lavendel
    Pakking Rhassoulklei
    Pakking Rozen
    Pakking Sinaasappel
    Pakking Witteklei Kaolin-klei
    Potten en pompen
    Rozenwater
    Wegwerp handdoek
    Wegwerp laken
    Wikkelfolie
    Haarmutsjes
 Parfums, Geursessies 
 Peeling / scrub lichaam 
 Sauna diversen 
 Sauna en stoombad rituelen 
 Sauna-accesoires 
 Saunaslippers 
 Scrubgel SAUNA-DOUCHE 
 Scrubgel / Vloeibaar zout BEAUTY 
 Scrubzout 
 Stoombadmelk/stoombadmilk 
 Stoombadolie en belevenisdouche 
 Verpakkingen
 Whirlpoolaroma +bad 
Pakking Cacao poeder Producten
Cacaopakking op basis van Cacaopoeder

Cacaopoeder bevat van nature veel mineralen, polyphenolen (catechinen en procyanidinen, al dan niet gebonden aan eiwit), en de methylxanthinen cafeine en theobromine.
Daarnaast bevat het cacaopoeder eiwitten en koolhydraten, maar geen vet.
Hieronder wordt ingegaan op enkele eigenschappen van de polyphenolen en de methylxanthines.Catechinen en procyanidinen

Catechinen en procyanidinen die in cacao voorkomen zijn bijzonder krachtige antioxidanten met een zeer brede werking. Dat komt doordat catechinen en procyanidinen een uitgesproken bijdrage leveren aan het sterk en elastisch houden van bindweefsel. Overal in ons lichaam is bindweefsel een belangrijke component. In spieren, pezen, botten, tanden en tandvlees, ogen, bloedvaten en de huid. Met het klimmen der jaren neemt de kwaliteit van bindweefsel af. We worden zichtbaar ouder. Dit natuurlijke proces kan door allerlei oorzaken sneller verlopen dan nodig is. Catechinen en procyanidinen zijn een belangrijk instrument ter bescherming van het bindweefsel in het hele lichaam. Hoe beter des te trager loopt de veroudering.
Het geheim van de kracht van catechinen en procyanidinen schuilt in hun brede en snelle activiteit. Ook vitamine C is belangrijk voor onze gezondheid. Het is een onmisbare schakel bij het vernieuwen van de huid en de wanden van bloedvaten. Vitamine C verhoogt bovendien de complete weerstand. Catechinen en procyanidinen zijn een belangrijke partner van vitamine C. Want het voorkomt dat deze vitamine wordt afgebroken door bepaalde stoffen die van nature in ons lichaam aanwezig zijn. Catechinen en procyanidinen zijn dus dubbel actief. Zij houden zelf de bloedvaten schoon en elastisch, voeden en beschermen de huid tegen snelle veroudering. Maar daarnaast versterkt het een zelfde werking van vitamine C.
De laatste jaren hebben wetenschappers veel belangstelling voor zogenaamde vrije radicalen. Dat zijn heel kleine hyperactieve zuurstofdeeltjes. Elk mens staat bloot aan deze vrije radicalen. Een teveel aan deze vrije radicalen is ongewenst. De antioxidatieve vitamines - vooral vitamine C en E - zijn goed in het wegvangen van een overmaat aan vrije radicalen. Catechinen en procyanidinen zijn ook 'krachtige radicalenvangers'. Naar gelang de omstandigheden, werken catechinen en procyanidinen twee tot vijftig maal sterker dan vitamine E en C. Hierdoor beschermen catechinen en procyanidinen bij veroudering door vrije radicalen. Maar catechinen en procyanidinen doen méér. Als radicalenvanger vitamine E is uitgewerkt, wordt het 'vernieuwd' door vitamine C.
 


Werking:
De bijzondere en krachtige eigenschappen van catechinen en procyanidinen (polyphenolen) dragen, kort samengevat, op de volgende punten belangrijk bij aan een goede gezondheid:

•    optimale gezondheid
•    soepele bloedvaten
•    goede doorbloeding
•    gezonde huid
•    sterk bind- en steunweefsel
•    vergroot effect van vitamine C en E (anti-oxidant)
•    beschermt bij veroudering

Polyphenolen hebben bovendien de volgende eigenschappen:

-    antiallergeen
-    ontstekingsremmend
-    antiviraal
-    anticarcogeen
-    beschermt tegen degeneratieve ziekten
-    tegen hartkwalen
-    tegen artritis

Naast cacao komen catechinen en procyanidinen ook voor in thee (vooral in groene thee, maar ook in mindere mate in zwarte thee), in rode wijn, en in vele groenten.

Cafeïne en theobromine

Cafeïne en theobromine zijn beide stimulerende stoffen die beide behoren tot de methylxanthines. Zij werken als een soort drug, stimuleren de waterhuishouding (werken vochtafdrijvend), het centrale zenuwstelsel (vitaliseren), de hartspieren, en de gladde spierweefsels.
De cacaoboon is de belangrijkste bron van theobromine. De stof is ook genoemd naar de cacaoboom (Theobroma cacao).Theobromine versterkt het effect van cafeïne.
Cafeine en theobromine hebben een activerende werking op het proces van de lipolysis - dwz. de afbraak van vetten - in de vetdepots, de evacuatie ervan uit de vetcellen en de verdere oxidatie van deze vetten. Cafeïne en theobromine oefenen hun werking uit via het activeren van cyclisch-AMP, hoewel men nog niet weet langs welke paden. Vooral vanwege de laatstgenoemde eigenschappen, wordt theobromine ook wel toegepast bij het streven naar een passend gewicht.

Werking:

-    vochtafdrijvend
-    vitaliserend
-    afslankend
 


Gebruik:
Lichaam:  leg een warmtedeken en folie klaar. Meng 150 gram poeder met + 200 ml lauw water tot een gladde massa. Laat de klant plaatsnemen op de folie en breng de cacao pakking aan. Sluit de folie en de deken. Zet de temperatuur vooral niet te hoog.
Na 20 minuten douchen en desgewenst een bodymilk aanbrengen.
Bad:
Voeg 80-100 gram toe aan een vol bad. 20 Minuten baden, daarna de huid afspoelen met water, geen zeep gebruiken.
Gezichtsmasker: voeg 30 ml warm water bij 1 volle eetlepel poeder. Roeren tot een gladde, romige substantie. Aanbrengen met een kwast op een vochtig gaasje en afdekken met alufolie. Na 10-15 minuten afnemen, nareinigen en een crème naar keuze aanbrengen.

Samenstelling: eiwit, koolhydraten, vetten, polyphenolen (catechinen en procyanidinen), alkaloïden (Cafeine en Theobromine), flavonoïden, mineralen (Kalium, Magnesium, Natrium, Calcium, Fosfor, Chloor, IJzer, Sulfaat), vitaminen (A, E, B1, B2, B6, B3 en Panthotheenzuur).

Contra indicatie: mensen die allergisch zijn voor chocolade.
Artikel 1 tot en met 1 (van 1 artikelen) Resultaten:  1 
 Product Naam   Prijs   Bestel Dit Product 
 Cacaopakking poeder emmer 3 kilo   Login om prijzen te bekijken  Koop Nu Meer informatie over 'Cacaopakking poeder emmer 3 kilo' 
  Legenda Symbolen
Artikel 1 tot en met 1 (van 1 artikelen) Resultaten:  1 
leverancier van:Sauna Vereniging BelgiŽ